Gysingesåpa

Gysingesåpa

Användningsområden

Linoljesåpa av odlat lin. Svanens miljömärkning.

Miljövänlig och märkt med Svanen. Gysingesåpa, linoljesåpa, är tillverkad av odlat lin av högsta kvaltet. Fetare och drygare än vanlig såpa och biologiskt lätt nedbrytbar. 

Gysingesåpa. Linoljesåpa med oslagbar rengöringsförmåga, tillverkad av linolja av högsta kvalitet. Vår linoljesåpa är fet, dryg och fri från konserveringsmedel. Biologiskt lätt nedbrytbar och märkt med Svanens nordiska miljömärkning.

Gysingesåpa rengör, återfettar samt skyddar trä- och stenytor. Löser smuts redan i kallt vatten och passar därför utmärkt till traditionella skurgolv.

Gysingesåpa är en mångsidig produkt! Den kan användas till all rengöring i hemmet såsom städning av kök och badrum, tvätt av penslar, utemöbler, fläckborttagning på kläder och mycket mer. Obs! Används med försiktighet på linoljefärgsmålade ytor. 

En riktigt bra linoljesåpa kännetecknas av att den är fet, det vill säga att den har en hög halt fettsyror. Gysingesåpa tillverkas på olja av högsta kvalitet som kallpressats ur linfröet och sedan förtvålats. Identisk med såpatillverkning på 1800-talet och tidigare. Glycerolen som frigörs avlägsnas inte vilket gör att såpan får en smidig konsistens.

Flaska av återvunnen plast. Återvinn som plastförpackning. Skruva av korken på förpackningen för att underlätta återvinningen.

Kök

VIDBRÄND KASTRULL - Ta en matsked såpa och häll på ett par centimeter vatten i kastrullen, koka upp och låt lösningen stå, gärna över natten.

BRÄNDA UGNSPLÅTAR - Ta hälften såpa, hälften vatten någon centimeter, låt stå över natten. Diska sedan som vanligt.

UGNSRENGÖRING - Spraya ugnen med en såpablandning av 2 delar vatten och 1 del såpa. Värm ugnen till 75 grader och låt svalna. Tvätta ur med ljummet vatten och trasa.

ROSTFRIA YTOR - Spraya med såpaspray och torka rent med trasa, efteråt har du skinande blanka ytor, där smuts inte fäster så lätt. 

Badrum

KLINKER - Ta 0,5 dl Gysingesåpa i 10 l kallt vatten, skura klinkergolvet. Torka av med blöt och sedan torr trasa.  Rent och fint golv igen.

KAKEL - Spruta ett jämnt lager med såpaspray på kaklet och låt sitta en stund. Torka av med torr trasa. Skinande blankt kakel.

WC - Ta koncentrerad såpa på en fuktig svamp, låt sitta. Torka av med fuktig trasa.

Tvättstugan

YLLETVÄTT - Ylleplaggen blir fluffiga och mjuka, dosera som vanligt tvättmedel direkt i maskinen.

TRASMATTOR - Blötlägg trasmattan i såpavatten en stund, duscha eller spola av. Klart. 

SMUTSIGA ARBETSKLÄDER - Blötlägg i linoljesåplösning ett tag, gärna över natten. Gnugga svåra fläckar och tvätta sedan som vanligt. Du kommer att bli förvånad hur mycket smuts som går bort.

Penslar och dylikt

PENSELTVÄTT - Ta hälften såpa hälften vatten i en burk. Se till att du målat ur penseln så mycket som möjligt och ställ ner. Låt stå i såpbalndningen upp till en dag. Skölj sedan ur penseln med ljummet vatten tills alla färgrester är borta. Borsten blir mjuk och fin.

BESLAG - Lägg färgfläckiga beslag i blöt i en såpablandning, låt stå ett par timmar. När du sedan tar upp beslagen och torkar av dessa, så brukar färgen följa med hur lätt som helst. Eventuellt får du borsta lite med rotborste för att få bort det sista.

GLASLUCKAN I KAMINEN - Stryk på såpa på luckan, vänta en liten stund, gnid av, klart.  

GYSINGE SÅPASPRAY ALLRENT - Gysinge Såpaspray Allrent är baserad på Gysingesåpa Originalet och färdig att använda. Gysinge Såpaspray Allrent är effektiv och skonsam att använda på alla ytor i hemmet. Perfekt i köket på spishällen, bänkskivor, matbord med mera.
Gör så här: Spraya på Gysinge Såpaspray Allrent, låt verka en stund och torka av med fuktig trasa. eftertorka med en torr trasa för extra finish.

Gysingesåpa till sjöss

SKURA DÄCK OCH SKROV - 1-2 dl såpa till en 10L hink med kallt vatten beroende på smutshalt. Såpan är skonsam för plasten och löser effektivt smuts redan i kallt vatten. Den är dessutom biologiskt nedbrytbar och belastar därmed inte miljön vilket är bra för våra vatten.

SKURA TEAKDÄCKET - 2 dl vatten till en 10L hink kallt vatten. Vät ytan med endast kallt vatten. Skura därefter med såpablandningen i träetsriktning, använd mjuk borste. Ta upp skurvattnet med en skurtrasa. Efterskölj med rent kallt vatten. Utöver att rengöra skyddar linoljesåpan och mättar teaken. 

INREDNING - Linoljesåpa är ett universalmedel som rengör såväl insidan som utsidan på båten. Med såpaspray på flaska gör man båtens inredning och ytor rena. Dessutom doftar det gott! 

PRODUKTER I ARTIKELN

Handskurborste
Handskurborste 75 kr
Gysingetrasan
Gysingetrasan 229 kr
Linoljesåpa 1 kg
Linoljesåpa 1 kg 175 kr
Gysinge Såpaspray  500 ml
Gysinge Såpaspray 500 ml 79 kr
Gysingesåpa 1 liter
Gysingesåpa 1 liter 145 kr
Gysingesåpa 2.5 liter
Gysingesåpa 2.5 liter 329 kr
Gysingesåpa 5 liter
Gysingesåpa 5 liter 555 kr
Gysingesåpa Oparfymerad, pump 500ml
Gysingesåpa Oparfymerad, pump 500ml 99 kr

VARUKORG

Totalt: 0 kr

Till kassan

DINA PRODUKTER

Stäng
Hem
BUTIKER
Om oss
Kundtjänst och köpvillkor
Registera