Linoljefärg

Linoljefärg

Färg som färgen var förr

Den underbara linoljefärgen

Färg som färgen var förr - tillverkad på egen fabrik. Färg som får husen att hålla sig vackra även på ålderns höst!

Vill du renovera på ett naturligt, hållbart, klimatsmart, ekonomiskt och vackert sätt? Då är linoljefärg den rätta färgen för dig.

Linoljefärgen har alltid betraktats som No 1 i Gysinges sortiment. Det var egentligen därför vi startade Gysinge, för vi insåg att om man har ett gammalt hus som man vill att kommande generationer också skall få njuta av, så är färgen utslagsgivande för hållbarheten.

Det är linoljefärgerna som bevarat och förskönat Sveriges bebyggelse i århundraden. Linoljefärg var en självklarhet, både inomhus och utomhus fram till 1960-talet.   

Skydd och skönhet

Linoljefärg har funnits i många hundra år. Linoljefärgen kan aldrig skada underlaget, den är lätt att måla med, den går att måla över hur många gånger som helst och så vidare. Dessa egenskaper gör linoljefärgen oöverträffad. Linoljefärgen blir vackrare med åren, den bildar patina och en antikkänsla.

Den är naturens egen färg, tillverkad av linolja och naturpigment. Vill man förtunna den, späder man med balsamterpentin som också det, är en naturprodukt, utvunnen ur trä. För den som vill undvika gifter och hålla sig till en jordnära livsstil, är linoljefärg det självklara valet.

Den som dessutom tänker att det han målar skall hålla för framtiden väljer linoljefärg. Därför är linoljefärg lika självklar på gamla som nya ytor. På fasader och fönster utomhus, snickerier och  inomhus.

Här är alla snickerier målade med linoljefärg. 30% grönjord linoljefärg och ca 10% obränd umbra linoljefärg. Forsastolen är målad i engelskt röd och kimrökssvart.

Den logiska tekniken

En fördel med naturmaterial är att de är logiska. Den som är van vid moderna, supertekniska produkter måste alltså lära om. Brer man på färgen för tjockt, som man gör när man brer en smörgås, rinner den. Målar man när det är för kallt, torkar den för sakta, målar man när det är fuktigt, fäster den sämre. Allt detta beskrivs i färgburkens baksidestext.

När man väl lärt sig de klassiska greppen och även förstått vikten av rätt penslar blir man lätt frälst. När sedan åren går, och färgen bara blir vackrare och man dessutom inte behöver skrapa före ommålning, då förstår man att linoljefärg är »the real thing«.  

De klassiska kulörerna och de nya

I Gysinges färgkarta har vi tagit fram de vanligaste linoljefärgskulörerna genom tiderna. Allt ifrån 1700-talets gråskalor, engelskt rött och gulockra till 1800-talets jordfärger och 1900-talets ljusare färgval. Varje kulör har sin egen historia och sitt eget sammanhang. Vill man skapa sin egen kulör, kan man själv blanda sin färg. Linoljefärg går alltid att måla över.

PRODUKTER I ARTIKELN

Kökshylla komplett
Kökshylla komplett 1 490 kr
Knopp, mässing
Knopp, mässing 119 kr
Rund anstrykare, 45 mm
Rund anstrykare, 45 mm 315 kr
Målartvätt
Målartvätt Från 119 kr
Linoljefärg Grönjord
Linoljefärg Grönjord Från 115 kr
Linoljefärg Engelskt Röd
Linoljefärg Engelskt Röd Från 115 kr
Skomakarlampa vit 20 cm, svart sladd
Skomakarlampa vit 20 cm, svart sladd 1 445 kr
Spillkum, flera färger
Spillkum, flera färger Från 255 kr

VARUKORG

Totalt: 0 kr

Till kassan

DINA PRODUKTER

Stäng
Hem
Våra butiker
Om oss
Kundtjänst och köpvillkor
Registera